1 kabaczek
1 pora
1 łyżka mleka ( dałam 2%)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (lub innej)
1 łyżeczka posiekanego koperku
Sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa
Kabaczka i pora obrać, umyć, pokroić w plasterki. Na oliwie podsmażyć pora, dodać kabaczka,
dusić kilka minut. Wlać 1 litr wody, gotować pod przykryciem ok. 30min, na małym ogniu.
Zupę zmiksować. Dodać koperek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
Hej
Na powitanie dnia lepsza owsianka, ale taka zupa świetnie sprawdzi się na podwieczorek/ kolacje. Jakieś cenne rady? Nie dawajcie za dużo koperku, bo wyjdzie koperkowa (lub jak wolicie-jeszcze więcej) ;]
Koniecznie dajcie znać, czy wam wyszła :)
pa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz